Torsdag 25 april: Följ tävlingen live på www.twitter.com/strandaren

Strandskoleelever har kvalificerat sig till regionsfinal i tävlingen Finn upp


Jonas Åhlund 2013-04-02

Goda idéer kan man aldrig få för många av.
Goda idéer kan man aldrig få för många av.

Återigen utmärker sig elever från årskurs 8 i uppfinnarsammanhang. Denna gång i tävlingen Finn upp arrangerad av Tom Tits Exeperiment i Södertälje. Under ledning av skolans tekniklärare Nasrin Ghavihelm har inte mindre än två bidrag kvalificerat sig till regionsfinalen.


Finn upp-tävlingen riktar sig till elever i årskurs 6-9 och inspirar till att hitta lösningar på problem eller helt enkelt komma på nya tekniska lösningar som gör livet enklare och förhoppningsvis roligare!

Den 25 april 2013 är det dags för regionsfinal i Mälardalen & Stockholm. Fem elever från Strandskolans årskurs 8 har genom sina snillrika bidrag kvalificerat sig till finalen.

De fem är:

Lova Tralla och Maria Tolkacheva med sin uppfinning Den oöverkokningsbara kastrullen.

Emma Westlund, Jessica Westerlund och Sanna Carlsson med sin uppfinning Strumpficka.

Fantastisk bra jobbat! Vi på Strandaren gratulerar. Lite extra mycket grattis till Emma som också är en av Strandarens reportrar med ansvar för fotografering och liverapportering via Twitter. 
Det kommer att bli ganska körigt för Emma den 25:e när hon ska tävla, fotografera och twittra samtidigt! 

Finaldagen den 25 april ligger också i den enda praovecka som eleverna i årskurs 8 har detta läsår. Är det inte himla typiskt? Nåja, finalisterna får helt enkelt börja praoen med att lämna in en ledighetsansökan och förklara att rikets framtid står på spel. Ska Sverige även i framtiden kunna hävda sig i internationell konkurrens vad gäller uppfinningar så vill det till att arbetsgivarna låter våra unga talanger få sina välförtjänta timmar på tävlingsarenan.

Just nu är det påsklov så ett utförligare reportage med finalisterna får vänta tills nästa vecka då även tekniklärare Nasrin Ghavihelm ska få kommentera den kommande regionsfinalen.

Spännande ska det bli!





Tipsa en vn Skriv ut



Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan