Presidentvalet i USA
Av Gustaf Ström, årskurs 7 2008-09-04


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.





Totalt 8 kommentarer « Visa hela artikeln
8. bra
Av Anonym 2008-11-21 10:40

bra jobbat! du skrev bra med röd tråd jag tyckte att obama skulle vinna jag med. Jag tycker att det är bra att en svart person har blivit president det kommer att bli bättre för svarta i USA tror jag.
7. Barack Obama vann valet
Av Gustaf 2008-11-21 10:31

Det gick som jag ville i valet i USA. nu kan du väl berätta vem du är och vad du heter. jag tror att USA kommer att bli bättre som nation och världen kommer att tycka om Barack Obama bra mycket bättre än George Bush för att Barack Obama tänker lite mera på vad som är bra för världen som t ex att han vill ta tillbaka trupperna från Irak.
6. eyreu
Av Anonym 2008-11-21 09:01

fett duktig du e, du borde bli journalist
5. Håller delvis med dig
Av Anonym 2008-10-19 16:09

Jag håller med dig, om vi som köper alla prylar bestämma oss för att köpa det alternativ som är miljövänliga så kommer väl företagen att sluta tillverka dem, kan man hoppas.
Eller så börjar de sälja dem i fattigare länder istället?

Att finanskrisen gör att vi inte längre har råd att köpa lika mycket prylar kanske stämmer, men eftersom det fortfarande är billigare att köpa miljöfarliga bilar så kan det kanske få en motsatt verkan. Eller?

VAlet närmar sig nu och det skulle vara kula att veta hur du tror att valutgången i valet kommer att påverka miljöpolitiken i USA? Tror du att det kommer att påverka deras inställning till Kyotoprotokollet till exempel?

Jag berättar vem jag är när valet är över.
4. Presidentvalet i USA
Av Gustaf 2008-10-16 13:59

Jag tror att utvecklingen på vindkraft, solenergi och vatten kraft går så långsamt för att det finns inte tillräckligt med pengar. Om man nu ska utveckla en sådan avancerad sak så krävs det smarta hjärnor och för att få tillgång till det så måste man betala höga löner till de anställda och de finns det inte resurser till. Att ha ett samhälle som är så miljövänligt att man inte behöver tänka på sina utsläpp. Ett sådant samhälle kommer det inte finnas på väldigt lång tid. Jag tycker att man kan börja med att producera och köpa saker som är lite mer miljövänliga som t ex köpa miljöbil och tänka lite mer på sortering av hushållsavfall. Jag tycker att det här hänger mest på företagen för om inte de säljer miljövänliga saker med rätt argument så får de ju inte lika många köpare. Titta på Volvo, de håller på att gå i konkurs och de kan inte bara skylla på finanskrisen utan de mesta hänger på deras bilar och deras argument. Varför är inte Saab i samma situation som Volvo?Jo, för de har bättre och fler miljöbilar än Volvo. Jag tror att finanskrisen kan vara bra för världen för då har vi inte råd att köpa lika mycket grejer och då minskar koldioxidutsläppen. Kul att debattera med dig. Skulle gärna vilja veta vem du är.
3. Hmmm...
Av Anonym 2008-10-09 19:26

Hur skulle det hjälpa oss att köpa Svenska bilar menar du? Om man nu kan påstå att det finns några Svenska bilar längre?
Håller med dig om att Obama sannolikt gör slut på inblandningen i Irak snabbare än Mcain och hoppas därför att han vinner.
Verkar som att allt handlar om oljan, eller hur...
Det borde väl finnas alternativ till olja, eller hur? Sol, vin, vatten m.m. men det verkar ta en väldig tid innan man bygger ut den typen av energikällor. Varför tror du att det tar sådan tid för dessa energikällor att utvecklas?
2. Presidentvalet i USA
Av Gustaf 2008-09-30 15:12

Jag tycker att senaten i USA borde ha röstat ja till att hjälpa bankerna och köpt aktierna som de skulle ha köpt om de hade röstat ja. Detta hade kunnat varit en hjäp på vägen ut ur den finansiella krisen i världen. Jag tycker att allt det här hänger på USA eftersom USA är ett sådant stort land så kan de inte försörja sig i landet. Amerikanarna har ofta stora bilar och nu när oljan är så dyr så har de inte råd att tanka bilarna. Och då går de in i en lågkonjunktur vilket påverkar hela världen. Allt det här påverkar även Sveriges ekonomi och vi svenskar kan börja med att köra svenska bilar. Men jag menar inte att Sverige ska sluta handla med andra länder för då fungerar inte Sverige som land för vi har inte så pass mycket produktion i Sverige. Vad det gäller de två presidentkandidaterna så tycker jag att Obama har större chans än John MCain att ta USA ut ur finanskrisen för att han är inte lite mycket krigisk som John MCain och om Obama blir president så tror jag att han kommer att dra tillbaka trupperna från Irak. Just nu så försöker George Bush att avsluta sin karriär bra men det har han verkligen inte lyckats med. USA utnyttjar Israel som en krigsbas mot Libanon och om de inte hade gjort det så hade inte Israel varit med på kartan. Jag tror att de gör detta för att Israel ligger så pass nära Iran så om Iran skulle strypa oljetillgångarna så skulle nog USA gå in med trupper precis som de gjorde mot Irak. (säkra oljetillgångarna). Vad tycker du?
1. Hur går det efter valet
Av Anonym 2008-09-27 11:14

Härlig skrivet Gustav, kul att du är engagerad. Eftersom du nu verkar sätta dig in mer och mer i den Amerikanska politiken skulle det vara intressant att höra om du har några bra tips på hur den nya presidentkandidaterna skulle kunna ta USA ur den ekonomiska "krisen" som de befinner sig i. Har du några bra idéer?
Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan