Är bås i omklädningsrummen bästa lösningen?
Av Hedda Röstin 2017-01-13


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.





Totalt 2 kommentarer « Visa hela artikeln
2. Omklädningsrummen
Av Ami Thunqvist 2017-01-15 20:20

Mycket klokt, välformulerat och genomtänkt. Om man normaliserar att inte våga visa sin kropp så får man en skev bild av hur vi faktiskt ser ut. Trots det är jag nog för att ha bås då många under tonåren har så stor osäkerhet inför att visa sin kropp att de väljer att inte delta på idrotten för att slippa duscha.
1. Omklädningsrummen
Av Katja Hjorth 2017-01-13 19:44

Vad klokt och nyanserat du beskriver problemet. Jag håller med till 100% och känner igen hur det var när jag var på orienteringstävlingar på 80-talet. Jag är glad att jag växte upp och var tonåring på 70-talet då denna kroppsfixering inte hade satt igång ännu. På min förra skola som byggdes i slutet av 50-talet fanns det ett litet duschrum i tjejernas omklädningsrum som gick att låsa, vilket uppskattades av mina dåvarande elever när de hade mens.
Det är tufft att växa upp nu med alla sociala medier som påverkar tonåringar för att det går att jämföra sig med miljoner andra.
"Duckfejs" på var och varannan bild på flickor som är mycket finare med sitt naturliga utseende. Våga vara precis som ni är och det gäller både killar och tjejer.
Det här är något vi behöver prata mycket mer om på idrotten inte minst.
Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan