Alla kloka människor borde vara feminister
Av Elin Vestin och Olivia Sahlin 2017-03-08


Kommentera artikeln

Rubrik


Text


Signatur


E-post


För att skydda tidningen mot skräpinlägg, måste du sätta ett kryss i rutan nedan.





Totalt 12 kommentarer « Visa hela artikeln
12. Till Johan Wingårdh
Av Jonas Åhlund 2017-03-24 15:02

Jag får be dig Johan att hyfsa till språket om dina inlägg fortsättningsvis ska bli publicerade. Visa att du kan argumentera sakligt och med stilistisk finess.
11. Ingen Censur tack
Av Johan Wingårdh 2017-03-24 14:08

Jävligt mycket bullshit måste jag ändå säga ge mig lite källkritik dessutom så skulle bara en bitch klaga på mesta av de här problemen som "man"
10. Superbra artikel
Av Soffan 2017-03-24 14:04

Superbra skrivet tjejer!!!!
9. Superbra artikel
Av Soffan 2017-03-24 14:04

Superbra skrivet tjejer!!!!
8. Lite om "språkfrågorna"
Av Joel 2017-03-24 13:29

Jag förstår att kvinnor har det lite svårare i samhället än män, så det är inte det jag skriver nu. Utan jag förstår inte riktigt vad ni vill säga med att t ex "hon" borde användas istället för "man". "Man" brukar ibland kallas för "fjärde person" då det avser en generell person, till skillnad från "hon", vilket är tredje person och avser en specificerad person. Det är lite som att säga att "ni" skulle kunna användas istället för "vi".

Det är också det där ni nämner med att vissa av världens språk har samma ord för man och människa. Det här är egentligen ett fenomen som mest stämmer för europeiska språk. Samtidigt som de europeiska länderna generellt sett är ganska mycket bättre än omvärlden i jämställdhetsfrågan. För i Arabiska är det olika ord, och samtidigt finns det arabisktalande länder som Saudiarabien där kvinnor inte ens får cykla utan en mans sällskap. Jag ville bara nämna det.
7. Viktig text
Av Lina Alkstål 2017-03-24 11:34

Superbra text som tar upp ett otroligt viktigt ämne. Ser framemot nästa del! <3
6. Fortsätt kämpa istället för att klaga.
Av Johan Wingårdh 2017-03-22 08:56

Ja varför kollar vi inte på såna saker män inte bryr sig ett skit om för dem inte är en massa pussys som gråter av varje liten detalj. För det första så är inte alla män skyldiga för våldtäkt. Varför är det så fel om män har varit mer dominanta? Män kämpar alltid för att vara på toppen varför ska vi ge dig en "boost" för att klara dig i vuxenvärlden? Tusentals kvinnor kämpar och klagar inte, kämpar lika hårt som många män och kommer på samma ställe. Sluta tro att alla män hatar dig för ditt kön. Om en massa killar låter och räcker upp handen för att få frågan i klassrummet. Klaga inte, kämpa på samma sätt för att nå toppen. Va inte en liten bitch som klagar på internet.
5. Svar till Johan Wingårdh
Av Elin Vestin och Olivia Sahlin 2017-03-15 20:18

Okej du säger att kvinnor i västvärlden har det bra? Då vill vi förklara för dig att visst det är relativt jämställt men vi har det fortfarande inte bra. Vi våldtas och när vi äntligen vågar anmäla våltäckten får man frågan "vad hade du på dig den dagen" vilket inte har någonting med saken att göra. Vi kvinnor ska kunna gå klädda i vad som helst utan att riskera att bli sexuellt antastade. Dessutom är det 98% av alla våldtäckter som begås av män.
Vi blir fortfarande underbetalda pågrund vårt kön, kvinnor tjänar ungefär 2.8 miljoner mindre en mannen under en hel livstid. Detta är bara få sker som bevisar att vi kvinnor inte har det så jättebra i västvärlden.

Sen ska vi inte tala om dem som lever i andra delar i världen som har det ännu sämre!!! Feminismen kämpar för ALLA kvinnor runt om i hela världen.
4. Borde MAN verkligen säga hon istället? Svar
Av Elin Vestin och Olivia Sahlin 2017-03-15 19:14

Visst det kanske är en larvig liten sak att ta upp. Dock är det ju så, vi använder ordet "man" mycket oftare än vad vi använder till exempel hon/hen/hin med flera. Och varför gör vi det? Jo, för det ALLID varit mannen som dominerat i samhället, "man"et i meningen "Man borde göra så istället" skulle lika gärna kunna vara en kvinna, en hen, en hin eller ickebinär. Vem vet? Dock är det själva grejen och inte det grammatiska, vi ville komma fram till att ordet "man" används mycket mycket mer än till exempel hon.
3. Till signaturen "Fundersam människa"
Av Jonas Åhlund 2017-03-14 20:13

Vi valde att publicera din kommentar men skulle i framtiden uppskatta om du kan stå för din åsikt med ditt eget namn och mejladress. Precis på samma sätt som artikelskribenterna gjort.
2. Borde MAN verkligen säga hon istället?
Av Fundersam människa 2017-03-14 13:38

Säger du "Hon borde göra så istället" bara en fråga som jag tycker är värd att besvaras. Jag tycker att det skulle vara lite underligt men MAN får tycka hur MAN vill...
1. Mhm...
Av Johan Wingårdh 2017-03-13 11:58

Kvinnor i västvärlden har i stort sett samma rättigheter och har det bra. Men då antar jag att ni kommer ha ett problem med att jag skriver "i stort sett samma" dock skriver jag så för att du kan enkelt se om du är klok att kvinnor och män är inte lika och därför är det svårt att ha samma förutsättningar. Men det betyder inte att vi inte är lika värda, och då att ha 100% samma rättigheter funkar inte. Men de små sakerna är inte viktiga och kvinnor har vissa saker män inte har. Män har vissa saker kvinnor inte har.
Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan