Strandeleverna joggar in hösten


Jonatan Åhlund 2018-09-24

Bild: Jonatan Åhlund

Så var den här och förbi – höstens upplaga av Skoljoggen. Eleverna på lågstadiet inledde skolveckan med en löptur, och efter lunch var det mellanstadiets tur.

Att en gång per läsår ta sig an Skoljoggen är en tradition sedan länge. Det pågående läsåret är inget undantag – och först ut var lågstadiets elever. Efter en stunds uppvärmning i idrottslärarnas regi var det dags att vända sig mot startlinjen. Treorna, tätt följda av tvåorna, ettorna och förskoleklasserna, gav sig ut på den nya banan, som slingrade sig genom området kring skolan, och det var bra fart direkt. Eleverna fick själva bestämma takten och hur många varv de orkade, vilket även gällde de pedagoger som gav sig ut och joggade med sina elever.

När lunchpastan var uppäten var det så dags för nästa gäng – mellanstadiet. Den här gången fick sexorna ta täten, men femmorna och fyrorna var dem tätt i hälarna, och det bjöds åter på många tappra löparinsatser. 

Högstadiet då, tänker vi kanske nu? De får vänta ett tag till, men när skolans äldsta elever snörat på sig löparskorna och gett sig ut i spåret kommer ni kunna läsa om det i Strandaren, var så säkra. Sportredaktionen vill avslutningsvis passa på att gratulera alla löpare till att de tog sig i mål, och tacka alla pedagoger som gjorde arrangemanget möjligt.


Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Lovisa, Lilly, Tyra, Ellen, Emma, Sofia, Elsa, Vera, Emmie, Gabriella, Maja, Linn, Alva, Ingrid, Jonatan