Ett växande intresse


Filippa Wallqvist 2016-09-13

Min Cremello Wilda.
Bild:Filippa Wallqvist
Min Cremello Wilda.

Käpphästar har funnits i Sverige sedan medeltiden. De gjordes oftast i trä då. Finland är ett land med stor "käpphästindustri". Finnar gör dem mest fantastiska käpphästarna. De ser verkliga ut! Nu har även Sverige och Norge kommit igång med käpphästar. Om jag inte är ute och cyklar så är nog Norden/ Skandinavien de länder med störst käpphästindustri.

Jag är en av de svenskar som gillar att sy käpphästar! Att sy en käpphäst är för mig avslappnande och nedvarvande. Det är minst lika kul att sy dem som att rida dem.
Intresset för käpphästar hjälper mig även i skolan, att skissa idéer och att komma på olika kombinationer på hästar samt att göra mallen hjälper mig i bilden.Att sy dem samt sy tillbehör till dem hjälper mig i den praktiska delen av syslöjden och att rida dem/ hoppa med dem gör att man får bättre kondition och spänst.

Om du vill ha inspiration på hur man kan få en käpphäst att se ut så googla på keppihevonen (käpphäst på finska) eller sök på hobbyhorse på youtube. Många käpphästintresserade har typ youtube kanal eller instagramkonto, vissa har även hemsidor.

Jag kan tipsa om stall-smultronbacken.webnode.se. De gör Sveriges finaste käpphästar, enligt mig. Undrar du mer om käpphästar? Fråga mig i skolan eller skriv en kommentar.

Fjordingen Viking med PS of Sweden high jump revolution träns.
Bild: Filippa Wallqvist
Fjordingen Viking med PS of Sweden high jump revolution träns.

Nålad och klar.
Bild: Filippa Wallqvist
Nålad och klar.

Syr bläs på Mio.
Syr bläs på Mio.


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut
Kommentarer
3. tack! Filippa WallQVist 2016-09-24
2. Observant Jonas Åhlund 2016-09-13
1. Höredudu!!!!! Filipppa WALLQVIST 2016-09-13


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Axel, Nova, Astrid, Stella, Linn, Molly, Lova-Li, Jonatan