Härliga boktips nu i vinter!


Lovisa Lennfalk 2013-01-24

Lovisa tipsar om två bra böcker.
Lovisa tipsar om två bra böcker.

Luften är isande kall, snön ligger som ett tungt täcke och gömmer alla sommarblommor och gräs och sommarsolen håller sig på långt avstånd. Vissa dagar såhär i vinter kan det vara skönt att bara få krypa upp i soffhörnet med en varm pläd och en varm kopp choklad i handen och - självklart - en riktigt bra bok!

Böckerna jag vill tipsa om är båda två av samma författare och har funnits ute i bokhandlarna i snart två år, så det kan hända att ni redan har läst i alla fall någon av dem. Men de är så underbara att jag måste tipsa om dem! Jag läste böckerna för två år sen, men trots det blir jag lika varm inombords och glad bara jag tänker på dem! Båda är skrivna av en författare som heter Sarah Dessen. Hon skriver böcker som man mår väldigt bra av, som gör en varm inombords och som får ens läppar att börja le stort.

Den första boken heter "Mitt perfekta liv" och handlar om tjejen Macy som försöker vara så perfekt som möjligt inför sin mamma. Hennes sommar är redan planerad - hon ska jobba på biblioteket och plugga så mycket som hon bara orkar. Men livet blir inte alltid som man tänkt sig. Av en slump träffar Macy på Delia, en stressande men ändå livsnjutande kvinna som äger en cateringfirma. Och Macy blir anställd över sommaren. På cateringfirman möter hon bland annat Monica, Kristy, Bert och Wes. Och saker och ting börjar förändras, till och med Macy själv... Hon börjar inse saker om både sig själv, sin mamma och sitt liv... Den här boken är en riktigt varm och härlig bok!

Den andra boken heter "Mycket mer än så" och handlar om en tjej vid namn Auden. Auden lever ett väldigt inrutat liv och har knappt inget socialt liv alls. På nätterna sover hon ingenting utan brukar sova någon timme på morgonen runt klockan sju. Under nätterna brukar hon dricka kaffe på nattöppna caféer. Men en sommar får hon erbjudandet att tillbringa sommaren hos sin pappa och hans nya familj. Och där förändras allt. Auden får jobb i en klädaffär och skaffar sig vänner. Och hon träffar Eli, som också är vaken om nätterna. Och desto mer hon lär känna Eli, desto mer får hon höra om hans förflutna... Den här boken är också väldigt varm och härlig! Jag kan verkligen rekommendera de här böckerna!
Hoppas att i alla fall någon liksom jag uppskattar de här böckerna!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan