Hundmässan 2019


Strandarens reportrar 2019-12-07


Hundmässan är i december varje år. Detta är helgen då alla hundägare och hundälskare samlas och får ta del av alla möjliga hundraser.


Plats:
Hundmässan håller hus i “Stockholmsmässan” som ligger lite utanför stan, i Älvsjö.

När:
Lördag den 14 och söndagen den 15 december. Hela dagen.

Pris:
Det kostar lite olika, det beror på vem du är. Om du förbeställer biljetter så blir det billigare (det går inte att förboka längre). En dagsbiljett kostar runt två hundra kronor. En två dagars biljett kostar runt 300 till 400 kr. Om du vill veta exakt hur mycket det kostar för dig så är det bara att gå in på hundmässans hemsida.


Anledning: 
Kanske vill du köpa hund? Eller så vill du tävla med din hund? Eller så bara älskar du hundar? På hundmässan så kan man titta på över tvåhundra olika raser. Saker som händer på mässan:

Rasklubbstorg:
Rasklubbstorget är en klassiker på mässen som alla älskar. Här kan du gå runt och hälsa på ungefär 180 olika raser. Du kan fråga rasägare om hundens temperament och typiska drag m.m. Detta är perfekt för dig som vill köpa hund och har svårt att välja ras.

Tävlingar:
På hundmässan så kan du även tävla med sin hund eller titta på tävlingar. Du kan till exempel titta på freestyle, vilket är en slags dans som man gör med sin hund och utför olika tricks till musik. Du kan också tävla i utställning, lydnad och rallylydnad. Du kan också göra mycket mer. Läs mer på hemsidan.


Kommentera Tipsa en vän Skriv utStrandarens TwitterSjukanmälanSkolmat


Mejllogga

Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan