Inspirationsföreläsning med Thomas Fogdö


Filippa Wallqvist 2015-10-14

Thomas Fogdö.
Thomas Fogdö.

På teoriveckan som arrangerades av Tyresö ryttarförening (TRF) hade Thomas Fogdö en inspirationsföreläsning om mental träning där han berättade om sin väg till toppen och hur man ska tänka för att  lyckas med det man vill göra.

Thomas fogdö, före detta slalomåkare med fem världscupssegrar och en totalseger i bagaget. Thomas var framgångsrik inom slalom och vann sin första tävling i slalom när han var 13 år.
Den 7 februari 1995 bröt han ryggen under ett träningspass i Åre och blev förlamad från midjan och ner- Det hände genom att Thomas var ofokuserad och tappade balansen när han åkte över en liten snöhög- Om han hade fokuserat mer skulle han aldrig tappat balansen och då aldrig råkat ut för denna olycka. När han låg på sjukhuset och fick veta att han äntligen skulle få börja med sjukgymnastik var han glad, men det innebar att han skulle sitta på sängkanten Han hade förlorat balansen helt och kunde inte sätta sig. Det som skulle bli ett träningspass i att sitta ner blev ett pass i att krama en sjuksköterska.

På fritiden gillar Thomas att cykla. Han cyklar inte som vi. Han har en speciell sorts cykel som man trampar med armarna. En av Thomas största idoler är Ingemar Stenmark. Alla på TRF tyckte att detta var en kul och lärorik föreläsning! Tack, Thomas Fogdö!

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Axel, Nova, Astrid, Stella, Linn, Molly, Lova-Li, Jonatan