Veckans recension


Hanna Röstin 2011-01-31

Hanna har läst Boktjuven.
Hanna har läst Boktjuven.

Jag har läst Boktjuven. Boktjuven är en bok som utspelar sig under andra värld kriget och handlar om en flicka vid namn Liesel Meminger. Hon stjäl böcker, var de än finns. Boken är skriven av Marcus Zusak, som är en prisbelönt författare. Det var ett halvt år sedan jag läste den här boken, men jag kommer ändå så väl ihåg hur jag både grät, log, streckläste och skrek i förtvivlan inombords.

Liesel Meminger är en modig liten flicka, som tar sig an alla hinder för att skapa rättvisa. Som liten blir hennes föräldrar bortförda till ett koncentrationsläger och hennes lillebror dör. Efter det får hon bo hos en fosterfamilj, som tar väl hand om henne. Boktjuven är en berättelse om gömda judar, ett krig och en flicka som alltid överlever.

Författaren har låtit den mörka döden berätta hela historien. Döden är en mycket bra berättare, som mildrar ner mycket av det hemska genom att berätta saker i förväg. Jag trodde boken skulle vara så läskigt spännande, att jag inte skulle våga läsa, men det var faktiskt en mycket mild och trevlig bok, men som ändå inte kan dölja dess fruktansvärda slut.

Det här är en av de bästa böcker jag har läst, vissa gånger kunde man inte sluta läsa. Jag låg vaken flera timmar om nätterna bara för att få tänka på boken. Boken är väldigt lärorik för att den utspelar sig i detta Tyskland där alla var med på det som hände. När man läser om andra världskriget i skolan, är det en mycket bra bok att läsa i klassen. Boktjuven är däremot ingen liten bok, den är femhundraåttiofem sidor, men jag tycker ändå man ska ta sig tid att komma in i boken, för sen är du fast.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
1. Snyggt!!! :) ^.^ Lova Tralla 2011-01-31Sjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan