Veckans recension - Little big planet 2


Hanna Röstin 2011-03-22

Hanna har spelat PS3-spel.
Hanna har spelat PS3-spel.

Min brorsa fick Little big planet 2 i födelsedagspresent. Jag trodde detta var ännu ett av alla dessa onödiga tv-spel, men det var förvånansvärt roligt tyckte jag, som är en väldigt skeptisk person när det gäller tv-spel. Spelet spelas på PS3 (Playstation 3) och kom ut för några månader sedan. Det första spelet är inte helt olikt från 2:an bara att det är en ny story som berättas. Tillskillnad från många andra tv-spel känner man sig inte lika beroende och nördig när man spelar, man kan fortfarande ha kontroll på sig själv och känna i för väg om man ska stänga av eller fortsätta.

Man är en liten sack-person som är en liten docka, som man får stajla och klä ut hur man vill. Sack-personen får träffa spelets Leonardo da Vinci (skaparen av det mesta) och får komma med i Alliansen om man klarar det stora testet. När man är med i Alliansen får man massor med uppdrag som måste lösas, via att klara banor. Banorna kan vara hur olika som helst både baserade på fordon eller att bara hoppa och springa.

Men man kan även gå till sitt eget lilla kryp in (mig-delen), där man kan bygga egna banor av prylar man vunnit från tidigare uppdrag. Du kan även publicera dina banor för andra användare om du har PS3-network. PS3-network erbjuder även att man kan spela online (spela med spelare från andra konsoler) och ha tillgång till alla byggda banor som är publicerade. Har man då PS3-network, som är gratis att ladda ner behöver man då inte spela de banor Alliansen ger en i uppdrag utan man har friheten att välja vilken bana som helst, fast du kan ju så klart gå tillbaka och spela banor du redan klarat igen. Little big planet 2 är både till för att kunna spela banor och ha ditt eget lilla ställe där du kan stajla din sack-person och bygga banor.

Du som läser detta tycker säkert att det låter som att börja leka med dockor igen och det är ju helbarnsligt, men tänk inte så. Det är inget actionspel, mer mysigt, roligt och gulligt, men som är väldigt roligt för alla som tycker om att vara lite kreativa.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan