Linus växlar upp


Astrid Haglind och Tilda Brandin 2015-03-04

Linus, en cool kille.
Bild: Lars Ålander
Linus, en cool kille.

När vi senast träffade Linus Lundqvist i årskurs 9 så berättade vi om hans framgångar i gokart. Men nu har mycket hänt. Hans skicklighet på racingbanor över hela Europa har gett honom ett nytt kontrakt. Nu är det dags att köra i en riktig formelbil!


Under vintern är det inga tävlingar för Linus. Så vi träffar honom för att höra om framtiden. Det visar sig att han har en mycket spännande tävlingssäsong framför sig. Med en ny bil ska han kämpa på nya banor. 

- Det är skitbra! Under vintern har jag fått kontakt med en person vid namn David von Schinkel, som driver ett racingstall.

Linus ser nöjd ut och berättar att hans nya racingchef äger ett helt slott i västeråstrakten, och att Linus ska få köra en av teamets bilar under hela den kommande säsongen. 

- Nu har jag tagit steget från grunden i gokart, till riktig bilracing. Det är en helt annan storlek och en helt annan effekt, säger Linus och fortsätter.

- Det kommer att vara nio race, ett i Finland och åtta i Sverige. Alla kommer att sändas i TV.


Noll till hundra på tre sekunder

Fartgupp är inget för Linus.
Bild: Lars Ålander
Fartgupp är inget för Linus.

Han berättar att den nya bilen gör 0-100 kilometer i timmen på tre sekunder. När Linus visar en bild på den nya bilen så konstaterar vi att den är mycket snygg. Däremot verkar det svårt att få plats med den i ett vanligt villa-garage.

 - Bilen är fyra meter lång. En och sjuttio bred. Men den har bara en och en halv centimeters avstånd ner till marken, så det är svårt att få in den i mitt garage, säger han och ler.

Linus erkänner också att det är frestande att ta bilen till skolan, istället för moppen som står bredvid i garaget. Men det vore nog dumt med tanke på de fartgupp som finns längs vägen…

Vi önskar Strandskolans racingstjärna lycka till och hoppas att få återkomma med rapporter om nya framgångar snart!


Kommentera Tipsa en vän Skriv utStrandskolanReportrar utan gränserEuropaportalenEuropean schoolnetLearning cornerBBC NewsJuniornyheternaStrandarens XSkolmat


SjukanmälanMejllogga

Stockholm infoBarnombudsmannenStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Astrid, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan