Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

32000 kronor till Dharampur i Indien


Mia Tranehed 2008-10-16

<br />Nyfikna elever från en av våra vänskolor.
Bild:Mia Tranehed


Nyfikna elever från en av våra vänskolor.



Vi kan återigen lägga ett lyckat Öppet Hus till handlingarna och konstatera att elever och föräldrar på Strandskolan är solidariska med våra vänskolor i Indien. Samtliga elever har under en veckas projekt kämpat för att göra årets Öppet Hus till en stor skog med möjlighet att äta god mat, se teater och köpa diverse egengjorda alster. När alla avdelningar summerar sina inkomster närmar det sig ett rekordbelopp på 32000 kr. Pengarna kommer nu att sättas in till TUFF, som i sin tur ser till att de hamnar i trygga händer i Dharampuur. Dessa pengar omvandlas till Rupier och får en enorm köpkraft i Indien.

Vår samarbetspartner Bikhu Vyas fördelar pengarna till våra sex skolor. Det kan också komma att handla om nya planteringar av mangoträd eller inköp av medicin. Jag kan i alla fall intyga att pengarna används på bästa tänkbara sätt och att inga pengar försvinner i korrumperade händer. Undertecknad tillsammans med kollegan Anna-Karin Nylander har själv sett resultatet från våra tidigare insamlade pengar. Under en resa i bergsområdet Daramphur för 3 år sedan kunde vi möta mycket tacksamma och glada elever. Det är oerhört glädjande att veta att vi ännu en gång kan bidra till en bättre skolgång och en tryggare framtid för dessa ungdomar.

Tack alla som bidrog till att årets Öppna Hus blev så lyckat och inkomstbringande!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan