Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Läs om elevernas ankomst till Istanbul.

Strandskolans elever blir alltmer internationella


Jonas Åhlund 2011-11-14


Strandskolans elever i årskurs 9 ingår i ett EU-projekt inom Programkontorets Comeniusprogram för livslångt lärande. Projektets syfte är att främja kontakter mellan elever och lärare inom den europeiska union och eventuella framtida medlemsstater.

Söndagen den 13 november 2011 var det dags för två elever och en lärare att ta sig till Turkiet för att träffa sina europeiska vänner inom det gemensamma skolprojektet.

Strandaren har, sent på söndagskvällen den 13 november sökt, och fått kontakt med, lärare Andreas Thunberg. Han ger följande lägesrapport.

"Vi landade klockan 21:40 på Istanbuls flygplats. Där blev vi hämtade av vår elev Sofias turkiska partners pappa. Vi tog en biltur genom Istanbul. Sofia, och hennes medföljande svenska klasskamrat Jackie, blev mycket imponerade av storleken på staden. Den är stor! I morgon måndag är det besök i den turkiska skolan som gäller. Tillsammans med våra övriga partners inom comeniusprojektet ska vi tillbriinga största delen av dagen i den turkiska skolan. Syftet är att få en inblick i hur den turkiska skolan utformar sin undervisning. Det kommer att bli en lärorik dag. Det är så spännande att få möjlighet att besöka främmande länder och att våra elever ges möjlighet att bo hos familjer som tar emot våra elever enbart för att familjerma tycker att det är viktigt med internationella kontakter. Livets skola upplevs bäst på plats, här och nu".

Strandarens redaktion hoppas på att få fler dirtektrapporter under den kommande veckan. Håll utkik i tidningen!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan