Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

På tidsresa med årskurs 6


Jonatan Åhlund 2012-01-19

Bild:Jonatan Åhlund

Efter tre intensiva dagar var det äntligen dags för den stora finalen. Big Bang, den senaste istiden och allt däremellan besöktes under en onsdagskväll i januari.

Projektet, som pågick i tre dagar, markerade slutet på flera veckors arbete i SO och NO där eleverna arbetat sig fram genom världshistorien. De tre projektdagarna var intensiva och tvingade eleverna till att hinna med såväl att samla information som att planera och leverera en presentation för sina föräldrar och syskon.

Dinosaurier och dockteater

Publiken, eller tidsresenärerna om man så vill, fick ta del av redovisningar i fyra olika temarum. De bjöds bland annat på en demonstration av en vulkan, dockteater, en glimt av istiden, dinosaurier och mycket mer. De två guiderna ledde runt åskådarna i tre omgångar och trots vissa förseningar, vad vore en resa utan förseningar, genomfördes kvällen på ett bra sätt.

De tre hektiska dagarna och kvällens redovisningar avslutades först kring klockan 19.30 på onsdagskvällen. En stor eloge till samtliga elever som deltog i arbetet!

Välfyllda stolsrader.
Bild:Jonatan Åhlund
Välfyllda stolsrader.


Förberedelserna är i full gång.
Bild:Jonatan Åhlund
Förberedelserna är i full gång.


Vulkankillarna.
Bild:Jonatan Åhlund
Vulkankillarna.


Kontinentalplattstjejerna.
Bild:Jonatan Åhlund
Kontinentalplattstjejerna.


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Fantastisk prestation! Maria 2012-02-10


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan