Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Mina tre år på Strandskolan 2013-2016


Marcus Magnusson 2016-03-30

Bild: Jonas Åhlund

Min sammanfattning av denna fina skola. 
En augustidag för snart tre år sedan så hände något som ändrades på en lugn skola som heter Strandskolan. Det var nämligen dagen då jag började där. Strandskolan som då var en lugn plats ändrades till motsatsen bara för att en kille med asperger började just där.

Jag kände mig som en pojke på julafton. Nervös och skitnödig. Jag var nervös för att jag skulle börja i en ny skola och skitnödig kände jag mig för att jag åt buffé gånger tio dagen innan.

Efter fem minuters nervositet så släppte det. När lärarna ropade upp mitt namn lät det så här: Marcus Magnusson?

Då svarade jag: Ja, känner ni också honom jäkla trevlig person. Jag känner honom själv faktiskt!

Då fick de avbryta uppropet och jag hade lyckats med det svåraste som finns nämligen att få min kära NO-lärare Rosie Sjöberg att skratta.

En dag i 7:an så fick vi en uppgift att skriva ett tal om olika saker. Jag valde att skriva om en dag i mitt liv d.v.s. “Att ha asperger”. Talet tog inte mer än tre lektioner att skriva och sen var det klart och det var i maj 2014. Hela skolan älskade det talet och det gjorde mig så glad över att jag lyckades med att skriva något som alla uppskattar.

I augusti 2014 när jag började i 8:an så fick jag chansen att läsa upp talet på skolstarten och det blev väldigt lyckat. Några månader senare i december 2014 så hörde Riksförbundet Attention av sig och undrade om jag skulle vilja göra en film om talet och en vanlig dag i mitt liv. Självklart sa jag ja, och i januari 2015 så började inspelningarna på Strandskolan. Det tog inte mer än månad att spela in filmen "Min skola - Marcus" men den blev inte klar förrän i maj 2015. Den blev väldigt populär och är det än idag när jag skriver detta i februari 2016.

Den nionde juni 2015 så hörde TV4 av sig och undrade om jag skulle vilja vara med i Nyhetsmorgon och det sa jag ja till. Mest för att retas med min mentor Marie som då var jättenervös den dagen som vi var med.
Under direktsändningen av Nyhetsmorgon så ringde Peter Jihde och Tilde De Paula upp Olle Jönsson som ville träffa mig under Svenska Dansbandsveckan i Malung. Olle Jönsson är Lasse Stefanz sångare.

Vecka 29 2015 så fick jag min största önskan uppfylld nämligen att få träffa mina största idoler: Lasse Stefanz!Jag har under de här tre åren fått lärdom, kunskap och vänner för resten av mitt liv.
Jag kommer aldrig glömma denna plats, Strandskolan kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta.

Tack för allt Strandskolan!


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Lovisa, Lilly, Tyra, Erica, Vera, Emmie, Gabriella, Leo, Maja, Linn, Alva, Ingrid, Jonatan