Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Fantastisk kväll med Troye


Elin Huusmann 2016-09-16


I fredags, den 9 september, var det en fanatiskt och känslosam dag för mig eftersom jag fick uppleva och se en utav mina allra största förebilder och idoler uppträda på Gröna Lunds stora scen. Hans namn är Troye Sivan och är en världskänd skådespelare, sångare och youtube-ikon.


Troye Sivan Mellet är hans fullständiga namn och han föddes den 5 juni 1995 i Johannesburg som ligger i Sydafrika. Men redan vid 2 års ålder flyttade hans familj till Australien och det är Perth i västra delen av Australien som han vid dagsläget bor i.

Redan i ungdomen började Troye att skådespela och fick en roll i filmen Spud. Bara några år senare kom spelades det in två uppföljare till filmen. Förutom att han är en skådespelare är han också delvis känd för att vara en youtube vloggare. Idag har han mer än 4 300 000 följare på sin kanal där han dels lägger ut videos som när han pratar om det han tänker på eller har upplevt och så lägger han även ut sina audios till låtar och även musikvideor.

Den 7 augusti 2013 la Troye ut en video vid namn ‘Coming out’ som idag har 7 147 334 visningar. Precis som i titeln så berättar han i videon om att han är gay. För hans närstående och familj hade han redan år 2010 som 15-åring kommit ut med det. Men det var inte förrän vid 18-års ålder som han valde att berätta det för omvärlden.

Inte många artister i världen är bisexuella/gay vilket jag tror är en anledning till varför Troye är något extra. Dels är hans musik sjukt bra, men han är i sig en sådan jordnära människa som delar med sig av sina erfarenheter, bland annat runt allting om att vara annat än heterosexuell vilket gör att man kan känna sig förstådd. Flera av hans videos pratar han om problem som alla kan ha vilket gör att igenkänningsfaktorn och relationen till honom blir något annat än bara artist och fans.

Så är det iallafall för mig.

Jag tycker Troye är en så pass unik person som verkligen har välmående för alla och jag tycker att han är så stark som står upp för vem han är och kämpar för hur homosexuellas/bisexuella/transsexuella ska ha samma rättigheter som alla andra.

Fjärde september släppte Troye en EP med bland annat låten WILD som är en utav hans allra kändistema låtar. Tidigare hade han även släppt en annan EP kallad TRXYE som hamna 1:à på iThunes i 66 olika länder och som även tog sig in på billbord listan. Men till skillnad från det så kom det även med något annat än bara låtar på denna EP, i följd kom även en musikvideo trilogi kallad ‘Blue neighbourhood’ vilket även albumet hette som kom fjärde december samma år.

Denna trilogi är något unikt vilket man inte sett förut. I en följande historia får man följa Troyes och en killes relation från barndom till när de är ungdomar/vuxna igenom låtarna WILD - FOOLS - TALK ME DOWN. Videorna är något utav mina favoriter igenom tiderna och låten TALK ME DOWN är av mina absoluta favoriter eftersom jag har en personlig koppling till låten vilket fick mig att gråta floder under konserten.

Förband till Troyes konsert var Astrid S, en norsk tjej som på senaste slagit igenom med låten Hurts so good. Hennes musik är också grymt bra och liknar Troyes en aningen. Dessutom är hon hur trevlig som helst.

Själva konserten började med låten BITE vilket jag tyckte var ett bra val då publiken direkt gick igång och dansa.
Under slutet mot konserten så bytte han även Jackie till en med TROYE 18 På i Pride färgerna. Eftersom jag själv inte riktigt kan ta in att jag varit där så minns jag inte mycket mer i vilken ordning låtarna spelades, men en sak jag verkligen minns var att det var riktigt häftigt att höra hur publiken sjöng med i alla hans välkända låtar som:

My happy little pill

Lost boy

WILD

Youth

TALK ME DOWN

FOOLS

Dessutom är han så trevlig som mellan låtar ibland tog en paus och bara prata med oss i publiken. Det som värmer är också att han valde Sverige som sista världsturnéstoppet eftersom han själv säger att han älskar Sverige!

Kvällen kommer jag alltid att minnas och jag är så lycklig och nöjd över allt. En lustig sak var att jag hade med mig glitter vilket resulterade i glitter överallt. Alla runt omkring ville ha och burken räckte så länge att jag fick smeknamnet glittermamman. Kvällen blev iallafall lyckad och var garanterat en utav de bästa i mitt liv!

Om ni inte lyssnat på Troye än så gör det, hans musik är riktigt bra då den kombinerar pop så att den är lugn men samtidigt går att dansa loss till. Eftersom han skriver låtarna själv blir dem dessutom ännu bättre och har alla en betydelse.

Troye Sivan ~ 9/9 2016 - Gröna Lunds stora scen

Blue neighbourhood trilogy

https://www.youtube.com/watch?v=fdXNNveYOfU

https://www.youtube.com/watch?v=uxg222-hWWc

https://www.youtube.com/watch?v=Lo3lxS-6joY

Sofie Lindqvists video: YOUTH

https://www.youtube.com/watch?v=hf_mmB0vsWw

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan