Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Kära Strandskolan


Matilda Askholm 2022-06-03

Det finns mycket bra saker jag tar med mig härifrån, när jag tänker efter så finns det vissa häromkring som jag har delat min vardag med i 16 år, några från förskolan och resten härifrån Strand.

 När jag tänker tillbaka har det inte bara varit lektioner och lärande under skoltiden, utan också roliga minnen från rasterna. Alla gånger vi kastade kula utanför fyren, dem gångerna man nästan bröt armarna för att man hängde i klätterställningen eller alla dem rasterna när vi körde vargarna och renarna i dungen. Andra härliga minnen från lågstadiet är Jonas goda bullar, att vi virkade en stor boll som räckte runt hela skolgården och varje fredagsdans med Carita som jag och Edman alltid såg till att den blev av. Det var nog veckans höjdpunkt.

Efter lågstadiet öppnades nya dörrar och vi fick äntligen flytta upp till plan 2. Nu kände vi oss äntligen stora. I fyran fick vi även lyssna på musik och hålla på med mobilerna, men som vi nu vet så är det nu helt andra regler angående det. Men det var inte bara problemfritt kommer jag ihåg. Nettan och Sussi blev viktiga personer i skolan för oss. Jag tänker på alla gånger vi fick hoppa över Christers mattelektioner för konflikthantering. Eller var det verkligen så stora problem.
Ni tjejer vet vad jag pratar om. Det är nog lågstadiet och mellanstadiet som är det viktiga rötterna som Monica brukar nämna.

Under högstadiet började våra vingar växa. Vi fick mer frihet, inga gränser och vi fick till och med gå till coop där vi kunde slösa våra pengar. Högstadiet var något helt annat. Alla bästa kompisar hamnade äntligen i samma klass. Nu behövde man verkligen ta plugget på mer allvar. Prov efter prov, alla Rosis instuderingsfrågor, Carinas reflektionsuppgifter och Zaras matteuppgifter som varje mattelektion skulle fotas. Och tyskan där Victoria ständigt påminde oss om hur jobbigt gymnasiet blir om vi inte hänger med på lektionen. Trots alla jobbiga uppgifter, ständigt tjatande om NP och mobilförbud så kommer jag sakna Strandskolan och alla lärare.

Jag vill också passa på att nämna: Jonas Åhlund förutom so har lärt oss en hel del om älgjakt, Lisa Lager som blev en bra start i högstadiet och återigen Nettan som gav en tips för livet. Självklart också alla mina kompisar som gjort det värt att gå till skolan. Vingarna har vuxit färdigt och nu är vi nog alla är klara med strandskolan och redo att flyga iväg på nya äventyr. Stort tack!

Kommentera Tipsa en vän Skriv utStrandarens TwitterSjukanmälanSkolmat


Mejllogga

Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan